Save the date: Idrottsforum för unga

I november arrangeras länets första Idrottsforum för unga i åldern 13-25 år. Mötesplatsen är tänkt att inspirera ungdomar att vilja engagera sig som ledare, nu eller i framtiden. Vilka ungdomar i din förening är nyfikna och vill vara med? Börja gärna inventera redan nu.

Sidan uppdaterades: 23 augusti 2023

Den 11-12 november välkomnas ungdomar från hela länet och alla idrotter till Luleå och premiärupplagan av Idrottsforum för unga.

— Helgen är fylld med massor av nyttiga roligheter, där innehållet är skapat för unga, av unga, säger Åsa Christensen, RF-SISU Norrbotten.

Hon berättar att det just nu pågår ett intensivt arbete med att få alla pusselbitar att falla på plats så att inbjudan kan gå ut. Om finansieringen löser sig blir Idrottsforum förhoppningsvis starten på en längre och mer omfattande satsning på ungt ledarskap.

RF-SISU Norrbotten uppmanar nu idrottsföreningarna att verkligen anstränga sig för att få klubbens unga att vilja delta.

— Vi behöver ta vara på den unga kraften som finns inom idrottsföreningarna. Forskning visar att Generation Z gärna vill lära sig nya saker, få personlig utveckling och bidra till en bättre värld. Allt det kan man få genom att engagera sig i någon av idrottens olika roller, säger Katarina Halvardsson, distriktsidrottschef, RF-SISU Norrbotten.

Idrottsforum är en chans att få lära känna idrottens organisation och alla de möjligheter som finns att engagera sig - som tränare, ledare, förtroendevald eller funktionär. Här får unga lära känna andra unga och knyta kontakter som de kan ha nytta av i framtiden.

— Vi bjuder på ett smörgåsbord av ny kunskap, roliga övningar och möten med intressanta personer som berättar om deras egen livsresa och erfarenhet av att vara ung och ledare inom idrotten, säger Åsa Christensen.

Idrottsforum är tänkt att bli något mer än bara en rolig helg. Ambitionen är att den som vill ska få hjälp att matchas med uppdrag och roller i idrottsrörelsen som intresserar.

Idrottsforum är en del av Mötesplats SM-veckan, inför det kommande arrangemanget i Luleå/Boden i mars 2024. Arrangören kommer att finnas på plats och visa på möjligheterna att engagera sig i ett av Sveriges största idrottsarrangemang.

— Idrottsforum kan bli en start på en spännande resa som ledare inom idrotten, redan idag eller längre fram i tiden. Tillsammans måste vi äldre ge våra unga chansen och då är den här helgen en riktigt bra start, säger Katarina Halvardsson.

Sidan publicerades: 23 augusti 2023

Kontakt

Åsa Christensen

Idrottskonsulent

070-298 0039

Samordnare idrottsövergripande kursutbud
Sakkunnig jämställdhet