Här är stödet som ska locka fler äldre norrbottningar till idrottsrörelsen

Mellan den 15 mars och den 30 april kan idrottsföreningar söka ett nytt stöd från Riksidrottsförbundet för att nå fler äldre. Ansökan är enkel för föreningar som antingen vill växla upp eller starta en satsning på målgruppen 65+.

Sidan uppdaterades: 15 mars 2023

Stödet är ett engångsstöd på 3000 kr, men om föreningen ansöker och beviljas stöd öppnar det dörren till en långsiktig satsning på äldre.

Fram till 2025 kommer nämligen föreningarna ha möjligheten att fortsätta utveckla föreningsverksamheten med äldre, genom olika stöd från idrottsförbunden och RF-SISU Norrbotten.

Riksidrottsförbundet målsättning är att nå 3000 föreningar i landet som antingen vill växla upp eller starta en satsning på målgruppen 65+. Totalt delas 9 miljoner ut.

Så ansöker er förening

Läs mer om stödet och hur du ansöker på Riksidrottsförbundets webbplats

Äldre ovärderliga för föreningsidrotten

–Idrottsrörelsen har mycket att vinna på att nå fler äldre. I forskning beskrivs de som ovärderliga för föreningarna. Dessutom vet vi att idrottsrörelsen kan göra stor skillnad för pensionärer som får ett socialt sammanhang och såklart många hälsofördelar, säger Aila Ibanes Mengüc, Riksidrottsförbundet och fortsätter:

–Rapporten Seniorbarometern visar att många kan tänka sig att prova en ny aktivitet om en kompis, släkning eller någon annan bjuder in.

Idrottsrörelsen gör stor nytta för våra äldre. Bland annat upplever pensionärer som är med i förening mindre ensamhet och mer mening. Men de äldre kan också ge massor tillbaka till idrotten.

Sidan publicerades: 15 mars 2023

Kontakt

Sara Lindfors

Idrottskonsulent

070-686 81 19

Folkbildning och föreningsutveckling
Sakkunnig antidoping
Projektledare FaR

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med. Vi ger er kraft att utvecklas.