Antidoping

Sidan uppdaterades: 27 januari 2023

All idrott bygger på rent spel. Att ha nolltolerans mot doping inom idrotten i Jämtland-Härjedalen är en självklarhet.

Rent spel betyder att den som vinner kan glädja sig över en schysst seger, att förloraren kan känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp och att åskådaren kan njuta av idrottsprestationen, förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna medel och metoder. För att nå målet förs kampen mot doping med olika medel på alla nivåer inom idrotten.

Antidopingarbetet i Jämtland-Härjedalen

Som Riksidrottsförbundets regionala organisation ger vi idrottsföreningar- och förbund i länet stöd och råd vid frågor kring antidoping. Vi genomför även, på uppdrag, ett antal dopingkontroller varje år och vi ansvarar för att diplomera aktörer utanför föreningssfären, t.ex. privata gym, som deltar i den gemensamma satsningen Prodis – 100 % ren hårdträning fri från doping.

Mer information om Prodis hittar du på deras hemsida.

Mer information om utbildningar, dispenser, listor, kontroller och annat hittar du på Riksidrottsförbundets webbplats Svensk Antidoping

Webbfunktion för anonyma tips

Riksidrottsförbundet har upprättat en webbaserad tipsfunktion, så kallad Visselblåsarfunktion, där vem som helst som misstänker dopingaktiviteter inom idrotten kan lämna information anonymt. Tipsaren kan också föra anonym dialog med Svensk Antidoping.

Lämna tips på dopingtips.se

Sidan publicerades: 31 oktober 2022

RENA VINNARE

En e-utbildning riktad till idrottsutövare och ledare.

VACCINERA KLUBBEN

En utbildning för föreningar som vill ta fram en antidopingplan och arbeta strategiskt mot dopning.

TIPSA ANTIDOPING