Stjärnor på snö och i tö
- Roliga skidutmaningar som aktiverar hela klassen

Sidan uppdaterades: 17 januari 2023

Svenska Skidförbundets verksamhet Alla på snö handlar om att snöglädje ska vara en självklarhet för alla barn att uppleva. Sedan finns förstås en meteorologisk verklighet i vårt avlånga land, men Alla på snö inspirerar till rörelseglädje oavsett väderlek och bjuder på massor av roliga utmaningar för att aktivera barnen, exempelvis genom Stjärnjakten. Läs mer här >>

I korthet går Stjärnjakten ut på att skolor, klasser och fritidshem samlar stjärnor som motsvarar olika aktiviteter. Det kan vara allt ifrån att dansa snödansen eller att slå en kullerbytta till att diskutera kring vad barnen brukar äta till frukost och mellanmål eller vad som kännetecknar en bra kompis. Genom att utföra stjärnaktiviteterna kommer barnen få stor rörelserikedom och även lära sig bygga gemenskap inom gruppen. Dessutom är det väldigt roligt.

När en uppgift är avklarad redovisas den genom att du som ledare laddar upp en bild eller video på den utförda övningen. När detta är gjort kommer er stjärna att visas i sammanställningen. Sedan är det bara att anta nästa utmaning. Och nästa.

Stjärnjakten pågår mellan vecka 50 2022 till vecka 16 2023 och det går bra att hoppa med när ni vill. Anmäl din skola/klass eller ditt fritids här>>

Undrar du över något? Tveka inte att skicka ett meddelande till allapasno@skidor.com

Tips & tricks

Vi vet att snöförhållanden är mycket varierande beroende på var du bor, därför är det självklart okej att utföra skidrelaterade stjärnutmaningar på annat vis. Här är det fritt fram att använda fantasin.

Snödansen är ett exempel på en rolig och utmanande stjärnaktivitet. Så här kan det se ut>>

Alla på snö arrangerar även Alla på snö-dagar för landets fjärdeklassare och lånar ut kostnadsfri utrustning i Alla på snö-banken. Läs mer om hur en Alla på snö-dag blir till.

Hoppas vi med detta nyhetsbrev väckt din nyfikenhet för Alla på snö och Stjärnjakten!

Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Sidan publicerades: 1 december 2022