Skoj på skridskor
- Ren och skär rörelseglädje

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

Svenska Skridskoförbundets projekt Skoj på skridskor inspirerar barn och ungdomar att hitta glädjen till kroppsrörelse med skridskoåkning på både skena och hjul. Med korta filmer får du som arbetar i skolan tips på lekar och övningar för att lära ut skridskoåkning på ett enkelt, kul och utvecklande sätt. Det finns även en instruktionsfolder att ladda ner samt subventionerade skridskostöd att köpa. Läs mer här >>

Skridskoövningarna är uppbyggda för att utveckla

  • Motoriska grundformer som att åla, krypa, gå, springa, hoppa, klättra, hänga, stödja, rotera, balansera, kasta och fånga.
  • Fysiska egenskapersom koordination, snabbhet, styrka, rörlighet och uthållighet.
  • Idrottsliga färdighetersom att ta fart, glida/rulla, bromsa och svänga på olika typer av skridskor.

Tips & tricks

Att åka skridskor är extra kul tillsammans med kompisar. Då kan barnen hjälpa varandra att hitta balansen, att resa sig upp om man ramlar samt peppa och utmana varandra att ta sig an nya övningar.

Popcorn är en rolig övning om du har möjlighet att sätta upp små ställningar med ribbor i olika höjd för barnen att åka under. Du hittar hela övningsbanken med filmade tips om hur du glider/rullar, tar fart, svänger, bromsar och leker på skena eller hjul här ->>

Genom olika former av skridskoåkning kan vi tillsammans inspirera till en ökad fysisk aktivitet i skolan. Hoppas vi väckt din nyfikenhet för nya sätt att leka och lära ut skridskoåkning!


Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Sidan publicerades: 1 december 2022