Skidskytte på skolgården
- En fullträff för rörelseglädjen

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

Svenska Skidskytteförbundet har skapat Femträffsrundan för ökad rörelseglädje i skolan. Med hjälp av bollar och måltavlor från den lokala skidskytteföreningen samt din och barnens fantasi, kan ni skapa fantastiska banor på skolan som utmanar både kondition och precision under raster och idrottslektioner.

Projektet bygger på ett samarbete mellan skolor och skidskytteföreningar runtom i landet. Deltagande föreningar får ett antal skolpaket med bollar och måltavlor för att dela ut till intresserade skolor.

Svenska Skidskytteförbundet arbetar med att sprida Femträffsrundan till fler föreningar runtom i Sverige. Fråga gärna din närmaste förening, som du hittar här >>

Du är också välkommen att höra av dig till projektansvarig Caroline Olsen på caroline.olsen@skidskytte.se, +46 73-685 90 30

Tips & tricks

När du har fått bollar och måltavlor av din förening är det bara fantasin som sätter gränserna. Du kan göra det enkelt eller mer utmanande. Det viktigaste är förstås att alla ska kunna delta.

Skapa en pulshöjande bana anpassad efter barnens åldrar. Det kan vara löpning eller en hinder- och rörelsebana som kombineras med precisionsmomentet. Vi kan lova dig att leka skidskytte lockar fram både skratt, gemenskap och rörelseglädje.

Hoppas vi väckt din nyfikenhet för skidskytte!

Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Brödtext

Sidan publicerades: 1 december 2022