Pingis på nya sätt får fart på eleverna

Sidan uppdaterades: 17 januari 2023

utmaningar på matbordet, i gungan och rutschkanan

Svenska Bordtennisförbundet arbetar för att få fler barn att hitta tillbaka till föreningsidrotten och att bli mer aktiva genom rörelseförståelse. Förbundet har därför tagit fram STIGA PING PONG POWER Skolpaket för att inspirera till rörelse och aktivitet både inne i klassrummet, i idrottshallen och ute på skolgården.

Under säsongen 2022-23 kommer det att delas ut ytterligare 100 STIGA PING PONG POWER Skolpaket, helt gratis. Skolpaketet levereras i en ryggsäck med 18 racketar, 18 bollar, en Swing Ping Pong och ett utdragbart nät som du kan fästa på vanliga bord. Dessutom bjuds du på fem utmaningar som du hittar med hjälp av en QR-kod på ryggsäckens framsida.

Tips & tricks

En av utmaningarna i Skolpaketet kallas Studs. Här handlar det om att först lära sig studsa bollen på sitt racket. Först sittande och stående, sedan hoppandes på ett ben, eller varför inte i gungan eller rutschkanan?! Bara kreativiteten sätter gränserna. Du hittar fler utmaningar här >> och kan beställa Stiga Ping Pong Power Skolpaket här >>

Läs mer om STIGA PING PONG POWER Skolsamverkan

Hoppas vi väckt din nyfikenhet för denna lustfyllda, lärorika och kostnadsfria motionsaktivitet för skolans elever.

Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Sidan publicerades: 31 oktober 2022