Kasta med spö – som fiske på land!

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

Nu har alla barn möjlighet att kasta med spö i skolan. Med ett helt vanligt fiskespö kan du testa nya lekar som tränar öga och handmotorik, tålamod och koncentration, kondition, motorik och precision.

Låt barnen i din skola testa något helt nytt. Det ser ut som fiske på land, är vansinnigt roligt och lockar till rörelseglädje. Och när barnen väl har lärt sig att använda rulle, lina och spö så kan de börja kasta prick, fånga plåtfiskar och springa banor. De flesta barn (och vuxna) har svårt att sluta kasta när de en gång har börjat. Alla vill träffa eller kasta långt!

Tips & tricks

För att hjälpa dig komma igång har du möjlighet att beställa ”skolväskan” som Svenska Castingförbundet säljer till skolor för ett subventionerat pris.

Det är bra om du har tillgång till en yta på ca 15 x 7 meter med ett ”mjukare” underlag (allt utom asfalt går bra). Vi rekommenderar att du börjar med att visa hur rullen fungerar och att du delar in barnen i mindre grupper när de börjar kasta och leka. Sedan är det bara att köra på med denna utmärkta rastaktivitet.

Testa pluggdamm, rörelsebana och castingskytte

Läs mer på
https://www.castingsport.se/skola/.
Där bjuds det på inspirationsfilmer som lär dig mer om olika kastlekar för barn.


Och om du vill ha hjälp så är du välkommen att mejla
casting@casting.rf.se.

Kasta loss och lycka till!

Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Sidan publicerades: 31 oktober 2022