Hand the Ball Challenge!

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

- nya sätt att utmana dina elever motoriskt

Hand the Ball Challenge är en aktivitetssatsning som Svenska Handbollsförbundet skapat för att inspirera eleverna på din skola till rörelse och aktivitet både inne i klassrummet och ute på skolgården.

Det finns en grön låda speciellt framtagen för rörelsesatsningen i skolan, full med utmaningar som barnen kan utföra på rasterna. Leken med den slitstarka streethandbollen kan varieras i all oändlighet, med eller utan ledare. Bollen är lätt att hålla i och gör inte ont att ta emot.

Tanken är att den gröna lådan kan hängas upp på en krok i klassrummet och därmed alltid finns tillgänglig för eleverna. Det rimmar väl med Svenska Handbollförbundets filosofi att det ska vara enkelt att aktivera sig.

Tips & tricks

Den gröna lådan beställer du enkelt genom RF/SISU Rörelsesatsning i skolan och de första 450 lådorna är subventionerade till ett pris på 200 kr/styck. Lådor som säljs utöver detta kostar 400 kr/st.

Innehåll

1 st grön streethandboll med värdegrundsord

1 st instruktionsguide

20 st rörelsekort med aktiviteter utomhus

30 st rörelsekort med aktiviteter inomhus

Vill du beställa fler streethandbollar så kan du göra det här>>

Kortens utmaningar har som syfte att skapa rörelse kombinerat med samarbete, kommunikation och förståelse för varandra. De är skrivna utifrån valmöjlighet och kreativitet för att öka barnens upplevelse av självbestämmande. Med olika inspiration till rörelse hoppas vi kunna motivera även de barn som vanligtvis inte deltar i fysiska aktiviteter.

Hoppas vi väckt din nyfikenhet för handboll som inspiration till rörelseglädje.

Läs gärna mer om Hand the Ball Challenge här>>

Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Sidan publicerades: 31 oktober 2022