FloorCurling lockar till aktivitet och skratt

Sidan uppdaterades: 17 januari 2023

- Spelet som golvar stillasittaren direkt

Tänk dig en aktivitet som kombinerar rörelse, samarbete, spänning och massor av skratt. En aktivitet som alla i gruppen kan vara med på och som alla garanterat kommer att tycka är otroligt roligt. FloorCurling tickar av alla ovan nämnda boxar och är en perfekt rastaktivitet för att skapa rörelseglädje i skolan.

Inom ramen för Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan lånar Svenska Curlingförbundet ut FloorCurling via Fritidsbanken på en rad olika orter runt om i landet, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Din skola får låna utrustningen gratis i 14 dagar.

De portabla FloorCurling-seten packas enkelt upp på någon minut och sedan är det fritt fram att börja spela.

Tips & tricks

I varje FloorCurling-set finns olika aktivitetskort med inspirerande lekar och övningar. Det finns även färdiga lektionsplaner för fyra tillfällen om du vill aktivera klassen en hel lektion med FloorCurling. Lektionerna består av curlingspel i kombination med rörlighet, styrka och lek.

Dina lite äldre elever kommer att få upp pulsen när det vankas exempelvis ”knackstafett” och de yngre kommer att älska ”pizzabagaren”, där du helt enkelt låter FloorCurling-boet vara själva degen och stenarna topping som tomatsås, ost och valfria övriga ingredienser. En lek som lockar till såväl skratt som kreativitet och samarbete.

Hoppas vi väckt din nyfikenhet för FloorCurling på skoltid. Det är en rolig och utmanande aktivitet som alla kan vara med på. Och om det skapar mersmak är du såklart också välkommen med dina elever att komma och curla på is. Du hittar din närmaste förening här


Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Sidan publicerades: 8 november 2022