Din skola har redan en egen discgolf-bana

Sidan uppdaterades: 28 november 2023

- den bara väntar på att upptäckas av dig och dina elever

Ett träd, en sten eller en lyktstolpe finns på varje skolområde. De fungerar alldeles utmärkt istället för korgar (kedjehål). Visst är det häftigt, plötsligt öppnar sig oändliga möjligheter att skapa skolans alldeles egna Discgolf-bana, vilket är en spännande och kreativ utmaning i sig.

”Lek discgolf” är Svenska Discgolfförbundets projekt inom Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan. Här hittar du inspiration till klassiska lekar, men på ett nytt sätt. Låt kreativiteten flöda med discen som redskap i en miljö barnen redan känner till. Det är en väldigt rolig sport att börja med, då discgolf är lätt att anpassa efter elevernas egna villkor och förutsättningar.

Tips & tricks

Spelet påminner mycket om vanlig golf. Det gäller att gå runt banan med så få kast som möjligt förbi hinder och andra svårigheter.

Du hittar flera spännande discgolf-lekar, exempelvis Puttstafett, Singla disc, Kubb, Hinderbana och 3 i rad, här>>

Du kommer även att kunna beställa startpaket från samma sida.

Under varje inspirationsfilm har du möjlighet ladda ner instruktionerna i PDF-form, som du kan skriva ut, plasta in och förvara tillsammans med discarna.

OBS! Tänk på att alltid lägga banor som är säkra, så att ingen blir träffad av kasten. Undvik vägar och cykelbanor!

Jobbar du på en skola och är intresserad av att få fler att prova discgolf på rasterna, fritids eller på idrotten är du varmt välkommen att mejla till info@svenskdiscgolf.se så sätter vi dig i kontakt med en lokal förening i ditt närområde.

Hoppas att vi väckt din nyfikenhet för att testa en rolig, enkel och kreativ rörelseaktivitet för skolans elever!

Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Sidan publicerades: 31 oktober 2022