Bestig Mount Everest med klassen

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

- toppen för rörelseglädje och gemenskap

Korpen har flyttat Mount Everest till din skolgård. Skoleverest är den perfekta aktiviteten för att få fler elever att vilja röra på sig. Alla kan vara med och det är både roligt och lärorikt att jobba tillsammans mot ett gemensamt mål. Korpens smarta och roliga aktivitet kan pågå närsomhelst under skoldagen och på fritids, på begränsad tid eller utan slutdatum. Det bestämmer ni själva.

Tips & tricks

Gå in på www.korpen.se/event/mitt-everest/skola och skapa ett konto. Sedan är det bara att välja ut en lokal backe och börja samla ihop det antal höjdmeter tillsammans som motsvarar stigningen upp till världens högsta topp.

På webben kan ni följa klassens vandring uppför Everest och längs vägen passerar ni 13 toppar runtom i Sverige och världen. Vid varje milstolpe får ni korta fakta om just den toppen och även information om exempelvis Allemansrätten. Ett roligt sätt att blanda den fysiska aktiviteten med lärande moment.

Hoppas vi väckt din nyfikenhet för denna lustfyllda, lärorika och kostnadsfria motionsaktivitet för skolans elever.

Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Sidan publicerades: 31 oktober 2022