100 inkluderande fotbollslekar

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

- lockar fler elever till rörelseglädje

Svenska Fotbollförbundets storsatsning Skolbollen är ett inspirerande aktivitetsprogram med målsättningen att ge fler barn positiva upplevelser av rörelse genom att våga utmana sig själva och utvecklas socialt. Det enda du behöver göra för att ta del av de drygt 100 lekarna och övningarna för raster och lektioner är att registrera din skola här >>

https://aktiva.svenskfotboll.se/spelare/skolbollen/

Som registrerad skola i Skolbollen får du utöver alla tips på lekar och övningar även ett startkit med bollar, koner, västar, en kom-igång-folder samt support från Svenska Fotbollförbundet.

Tips & tricks

Expressboll är en rolig lek som alla kan vara med på. Du behöver sex bollar, sex koner och en yta på ca 10 x 20 meter (anpassas efter ålder och deltagarnas skicklighet). Aktiviteten genomförs med max 4 mot 4 spelare och tre bollar på vardera sida. Det gäller att passa så många bollar som möjligt från egen linje över till motståndarnas sida under en begränsad tid, förslagsvis 2 minuter. Spelarna får hämta bollar som ligger i eget område, men de måste sparka bollarna från egen linje över till motståndarnas sida. Det lag som har minst antal bollar kvar i eget område när du blåser av övningen, har vunnit.

Hoppas vi väckt din nyfikenhet för denna lustfyllda, lärorika och kostnadsfria motionsaktivitet för skolans elever.

Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande under året.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Sidan publicerades: 31 oktober 2022