Mötesdag med Orrvikens IK där stadgar, policy och värdegrund stod på agendan

Förra söndagen träffade idrottskonsulent Anja Korhonen styrelsen för Orrvikens IK i våra lokaler på Köpmangatan 22 i Östersund. Mötet fokuserade på att revidera föreningens stadgar, arbeta med policy och värdegrund – en nödvändig process som initierades efter att Orrvikens IK deltog i RF-SISU:s grundledarutbildning för ett år sedan.

Sidan uppdaterades: 23 januari 2024

Efter att ha gått igenom grundledarutbildningen för ett år sedan insåg Orrvikens IK vikten av att förnya och stärka sina stadgar, samt att tydliggöra sin policy och värdegrund. Tiden går fort och föreningens stadgar hade några år på nacken då de fastställdes på årsmötet 15 januari 1950, så det var hög tid att anpassa stadgarna till dagens verklighet. Man passade även på att lägga in viktiga händelser och aktiviteter i årshjulet för 2024. Detta inkluderade uppdatering av folder för värdegrund och planering för presentation av dessa för klubbens medlemmar.

Bland deltagarna på mötet fanns styrelsemedlemmarna Magnus, Karin, Daniel, Gunilla och Jenny. Tillsammans med Anja Korhonen arbetade de under träffen för att säkerställa att föreningen har starka och tydliga riktlinjer för sin verksamhet.

Under förmiddagen hann de även njuta av god smörgåstårta och dela skratt och erfarenheter. Anja uttryckte sin glädje över att träffa Orrvikens IK, en liten förening med stort hjärta för idrott och närvaro i sin by. Hon delade också sina personliga kopplingar till små byar och betonade vikten av idrottsföreningars roll i samhället.

  • Det är alltid lika kul att träffa Orrviken IK. En liten förening som värnar om att det ska finnas idrottslig närvaro i deras by. Känner igen mig mycket i dem som förening, då jag själv är uppvuxen i en by i utkanten av Östersunds kommun och ser vilken stor betydelse idrottsföreningen haft i mitt liv, säger Anja efter mötet.

Avslutningsvis ser Orrvikens IK fram emot kommande fotbollssäsong och den efterlängtade Orrviken Cup i augusti. Denna lilla förening, med sitt starka engagemang och fokus på gemenskap, visar hur idrotten kan vara en central del av samhällsbygget.

RF-SISU Jämtland-Härjedalen fortsätter att stödja och inspirera föreningar som likt Orrvikens IK arbetar för att utveckling under deras resa mot framgång och gemenskap. Är din idrottsförening i behov av någon form av guidning eller stöd i er utvecklingsresa framåt, tveka inte att höra av dig till din idrottskonsulent.

Sidan publicerades: 23 januari 2024