Parasportdagen genomfördes i strålande sol.

Den nionde september anordnades Parasportdagen i syfte om att få fler personer med funktionsnedsättning att hitta till föreningslivet. Att idrotta i en förening ger inte bara motion och rörelse utan skapar även en gemenskap och en tillhörighet. Något som vi vill att fler ska få uppleva.

Sidan uppdaterades: 14 september 2023

Det blev en lyckad dag med uppemot 20 lokala föreningar som fick möjlighet att visa upp sin parasportverksamhet.

I direkt anslutning till aktiviteterna träffades RF-SISU Jämtland-Härjedalen, Parasport Sverige, Parasport Jämtland-Härjedalen, politiker och tjänstepersoner från region och kommun. Stödorganisationerna presenterade deras roller och hur det framtida arbete såg ut med kompetensstöd och pågående förflyttningar. Alla var eniga om att ämnet är prioriterat så att idrottsrörelsen blir en mer inkluderande miljö och att vi då kan bidra till ett mer hållbart samhälle. Mycket bra saker har gjorts, lärdomar har tagits och viljan att vara i framkant är stor. Jämtland är en företrädare på nationellt plan och vill fortsätta vara det med samverkan och starkt stöd från region och kommun. Framåt!

Är ni intresserade av att starta eller utveckla eran parasportförening så tveka inte på att höra av er! Kontakta någon av våra idrottskonsulenter HÄR.

Sidan publicerades: 14 september 2023