Foto: Maxim Thore, Bildbyrån

Nytt stöd gör föreningslivet tillgängligt för fler

LF Jämtland Support är en ny och stor satsning från Länsförsäkringar Jämtland där föreningsledare eller andra vuxna kan söka ekonomiskt stöd för barn och ungdomar mellan 6 och 17 år. Supporten kan sökas för till exempel en medlems-, tävlingsavgift, utrustning eller något annat som är svårt att bekosta själv.

Sidan uppdaterades: 6 september 2023

Föreningarna i Jämtland och Härjedalen är väldigt viktiga för gemenskap, en meningsfull fritid och hälsa. Inte minst för länets barn och ungdomar men ibland är ekonomin ett hinder. Avgifter, utrustning eller annat kan vara något som på sikt göra att man hamnar utanför sitt lag eller sin grupp.
– Att vara med i en förening kostar pengar trots alla ideella insatser. Med en support på upp till 750 kronor hoppas vi att fler både stannar kvar och kanske provar på en aktivitet kopplat till vårt fantastiska föreningsliv, säger Anna-Karin Lindeberg ansvarig för samhällsfrågor på Länsförsäkringar Jämtland.

LF Jämtland Support finansieras av Länsförsäkringar Jämtland men görs i samarbete med RF-SISU Jämtland-Härjedalen och Club Support som även administrerar supporten. Den sökta summan betalas ut direkt till en förening eller i form av presentkort på en butik som har den utrustning man behöver.
– När vi tänker föreningsliv kanske de flesta tänker idrott men det finns mycket mer i länet. Teater, dans, scouter och annat. Gemensamt för alla de här föreningarna är att de betyder väldigt mycket för individen och i förlängningen hela samhället, säger Anna-Karin Lindeberg.

Idrottsrörelsen har genom Strategi 2025 som mål att fler ska ha förutsättningar att idrotta i förening hela livet.
- Vi på RF-SISU Jämtland-Härjedalen har varit med i framtagandet av konceptet och bakgrunden är den utmaning vi ser i föreningslivet där idrotten inte alltid lyckas nå alla och där ekonomiska faktorer många gånger är avgörande för delaktigheten. Detta samarbete och insats gör förhoppningsvis att fler barn och ungdomar får möjlighet till rörelse, aktivitet och gemenskap säger Anna Ottosson Blixth, distriktsidrottschef RF-SISU Jämtland-Härjedalen

Länsförsäkringar Jämtland har länge arbetat med olika föreningar i Jämtland och Härjedalen och stöttar idag ett stort antal i hela länet. Att genom LF Jämtland Support rikta sig direkt till den som aktiv i en förening eller vill prova på en aktivitet kopplat till en förening är ett nytt sätt att nå en viktig målgrupp, samtidigt som föreningarna får de medlemmar och intäkter de så väl behöver.
– Barn och unga är extra viktiga. Det är i den åldern vanor bildas, gemenskap stärks och präglar oss för resten av livet. Med supporten tar vi bort en möjlig tröskel och förhoppningsvis når vi ännu fler, säger Anna-Karin Lindeberg.

Fakta LF Jämtland Support
LF Jämtland Support kan sökas via webben på www.lfz.se/lfsupport. Supporten söks för barn mellan 6 och 17 år. Den som söker kan till exempel vara en ledare i en förening eller någon annan vuxen. Supporten går direkt till den förening och det man söker för. Är det en medlemsavgift går den direkt till föreningen, är det utrustning får man ett presentkort till avtalade butiker.

För frågor om LF Jämtland Support se ansökningssidans ”frågor och svar” eller kontakta Sanna Dalfrén, lfsupport@clubsupport.nu eller Anna-Karin Lindeberg, anna-karin.lindeberg@lfz.se

Sidan publicerades: 6 september 2023