Lärgrupp med Bergs IK

Efter en inledande träff tidigare i år var det nu dags för P 15-16 Bergs IK för en första träff med laget, med fokus på uppstarten av deras lagträffar med lärgrupper. Detta i samarbete med RF-SISU Jämtland-Härjedalen och idrottskonsulent Svante Lundberg.

Sidan uppdaterades: 7 juni 2023

Syftet med dessa lärgrupper är att stärka spelarna och laget, för att bli både mer sammansvetsade som lag, men också för att stå bättre rustade inför fortsatt deltagande i föreningslivet. Oavsett om det handlar om att fortsätta spela fotboll, vara tränare, domare eller styrelseföreträdare.

Spelarna fick själva diskutera och skriva ned vad de tycker funkar bra och vad de skulle vilja förbättra i laget. De fick en enklare genomgång av hur svensk idrott är organiserad och hur en förening fungerar med ideella resurser.

Bergs IK kommer att fortsätta ha lärgrupper under säsongen, med olika teman där syftet är att lättare kunna fortsätta med sitt idrottsintresse även i framtiden, då till exempel gymnasieval medför att man inte kan fortsätta i sin moderklubb.

Kontakta RF-SISU Jämtland-Härjedalens idrottskonsulenter om och när ni vill starta en lärgrupp i er förening. Vi kan bidra med tips och idéer och genom vårt folkbildningsanslag har vi dessutom möjlighet att bidra med ett visst ekonomiskt stöd. Till exempel genom att ta kostnader för utbildningsmaterial, hyrd lokal, studiebesök, expertmedverkan med mera. Lärgruppen rapporterar ni sedan in till oss via IdrottOnline - vi visar gärna hur det går till. Tillsammans gör vi din förening starkare och sätter ideér i rörelse.

Kontakta din idrottskonsulent för mer information.

Sidan publicerades: 7 juni 2023