Viktigt med samverkan mellan kommun och föreningar

Förra månaden åkte idrottskonsulent Carina Modén Aronsson, tillsammans med Magdalena Sannemo och Lars-Eric Bergman från Kultur- och fritidsavdelningen i Strömsunds kommun, till Gäddede för att träffa några föreningar från Frostviken.

Sidan uppdaterades: 2 juni 2023

Träffen syftade till att visa på vikten av samverkan samt att informera om hur Strömsunds kommun och RF-SISU Jämtland-Härjedalen kan stötta idrottsföreningarna i deras arbete – bland annat genom ekonomiska bidrag.

Mötespunkten för kvällen var Frostvikens Naturinformation, som ligger i turistinformationens lokaler i Gäddede. De föreningar som letat sig dit var representanter från Jormvattnets IF, Gäddede SK samt Frostvikens Fotbollsförening.

Under kvällen informerade bland annat kommunen om nyheter kring bidrag från deras sida. Carina berättade om RF-SISU:s arbete och på vilka olika sätt vi kan stötta föreningarna i deras fantastiska arbete.

  •       Att vi tillsammans kan åka ut till föreningarna så här betyder jättemycket då många frågor faktiskt berör oss alla. Vi kan hjälpa varandra i utvecklingen av kommunerna och få en större inblick i varandras verksamheter genom att samverka på det här sättet, säger Carina efter ett lyckat samverkansmöte med kommunen och föreningarna.

Är det någonting som ni vill göra i din förening eller i ditt lag? Kontakta någon av konsulenterna hos RF-SISU Jämtland-Härjedalen och boka en träff eller ta ett första snack och få information, vilka möjligheter som finns för stöd och utbildning.

Sidan publicerades: 2 juni 2023