På föreningsbesök i Föllinge med återstartsstöd i blicken

Har er förening påverkats negativt av coronapandemin? "Projektstöd IF Återstart" är ett stöd där syftet är att stimulera en uppstart av verksamhet efter coronapandemins effekter

Sidan uppdaterades: 21 mars 2023

Stödet ska säkerställa att idrottsföreningar ges möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar. RF-SISU Jämtland-Härjedalens idrottskonsulent Camilla Lindblad besökte tidigare i vinter Föllinge, för att träffa ordförande för Föllinge IK och ledamot från Föllingebygdens Rid- och körklubb. Pandemin har gjort det extra kämpigt för mindre föreningar på mindre orter och det tar tid innan föreningen kan vara tillbaka där de var innan pandemin bröt ut.

I en by eller mindre ort, där de flesta känner varandra, är ofta större delen av människorna på orten engagerad i föreningslivet på ett eller annat sätt. Föreningen och dess aktiviteter blir därför en naturlig mötesplats, för alla åldrar på orten. Det är därför viktigt att de kommer i gång snabbt och kan erbjuda de aktiviteter som behövs just i deras by eller ort.

  • Vi på RF-SISU Jämtland-Härjedalen kan, i samverkan med föreningen, hjälpa till med återstartsstöd så man ”kickar igång” aktiviteter och utvecklingen igen. Detta är vi så glada för att kunna hjälpa Föllinge med, säger Camilla efter besöket.

I Föllinge arrangeras allt ifrån stora skidlopp under vinterhalvåret, till prova-på aktiviteter i ridklubben för barn på sommaren. Som förening i en by eller en mindre ort är man som sagt ofta engagerad och involverad i allt som händer i byn. Den så kallade eldsjälen engagerar sig ofta ideellt för en ideell förening och anser att något är så pass viktigt att det är värt att lägga ned sin tid och sitt liv för att förbättra eller arbeta med det. Dessa personer har väldigt stor betydelse för föreningarna och kanske ännu större betydelse i de mindre byarna och orterna.

  • I vårt arbete som idrottskonsulenter är det viktigt att vi åker ut till de orter som inte just ligger kring de stora städerna och man blir alltid lika glad över hur engagemanget ser ut när det är mindre föreningar. Sådan entusiasm och vilket härligt driv de har, säger Camilla avslutningsvis.

Vill din förening veta mer om Återstartstöd? Kontakta då någon av RF-SISU Jämtland-Härjedalens idrottskonsulenter som berättar vi mer om hur just din förening kan få stöd.

Sidan publicerades: 21 mars 2023