Krokom-Dvärsätts IF vill skapa en tryggare miljö

Under våren 2023 kommer idrottskonsulent Camilla Lindblad på RF-SISU Jämtland-Härjedalen att arbeta tillsammans med Krokom-Dvärsätts idrottsförening, med fokus på flickor födda 2009.

Sidan uppdaterades: 7 februari 2023

Syftet med denna samverkan är att lyfta viktiga ämnen som kan vara lite känsliga att prata om. Målet är att tillsammans kunna skapa en tryggare miljö där tjejerna i laget stöttar varandra, vågar berätta för varandra, för att på så sätt kunna utvecklas och bli starkare som lag.

Andra viktiga ämnen som laget kommer att få jobba med under våren är kost och återhämtning samt prestation och resultat. Laget kommer även att få utforma sina egna spelregler inför kommande säsong.

Vilka utmaningar har man egentligen när man spelar fotboll som tjej? Det är en av många viktiga frågor som idrottskonsulent Camilla kommer att jobba kring, tillsammans med tjejerna under våren.

  • Att lyfta viktiga ämnen och höra spelarna själva reflektera och prata tillsammans om deras styrkor och utmaningar är något av det jag tycker är allra mest givande i mitt arbete som idrottskonsulent, säger Camilla.

RF-SISU Jämtland-Härjedalen är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund.

Är det någonting som ni vill göra i din förening eller i ditt lag? Kontakta någon av konsulenterna hos RF-SISU Jämtland-Härjedalen och boka en träff eller ta ett första snack och få information, vilka möjligheter som finns för stöd och utbildning.

Sidan publicerades: 7 februari 2023