Åre SLK arrangerar för första gången SM i segling på Åresjön

Jodå, du läste rätt. I sommar hoppas Åre SLK på vind i seglen när klubben för första gången arrangerar svenska mästerskapen i 2-krona på Åresjön.

Sidan uppdaterades: 6 februari 2023

Det var i mitten av januari som RF-SISU Jämtland-Härjedalens idrottskonsulent Wictor Fjellström, hängde med på Åre slalomklubbs första träff inför sommarens arrangemang av SM i segling. Klubben har stor erfarenhet från att anordna stora tävlingar inom andra idrotter, kanske främst inom den alpina världen. I sommar är det dock första gången som föreningen ska anordna ett svenskt mästerskap i segling och intresset bland föräldrar och ledare var stort. Alla närvarande ville, på ett eller annat sätt, vara delaktig i planeringen samt utförandet av det kommande arrangemanget.

Seglingssektionen inom Åre slalomklubb bildades 2012 och intresset har snabbt vuxit sig större. Åse Angland Lindvall, från Åre SLK Segling, berättar att det är runt 60–70 barn- och ungdomar som seglar i klubben, vilket gör dem till Norrlands största ungdomssektion inom segling.

Föreningen hoppas på att ca 30 båtar ska komma till tävlingen i sommar, men de tävlande ska dock inte förvänta sig någon enkel segling. Åresjön som tävlingsarena kan vara riktigt utmanande, där det kan svänga friskt i vindar och riktningar. De byiga vindarna är inte att leka med och det gäller att ha koll och bevaka vinden, säger Åse Angland Lindvall. Men att det kommer att bli otroligt roligt och häftigt råder det inget tvivel om.

Svenska mästerskapen i segling äger rum på Åresjön 7–9 juli 2023.

Se repotage Vind i seglen för Åre – arrangerar SM i tvåkrona i sommar: ”Otroligt häftigt” | SVT Nyheter

Är det någonting som ni vill göra i din förening eller i ditt lag? Kontakta någon av konsulenterna hos RF-SISU Jämtland-Härjedalen och boka en träff eller ta ett första snack och få information, vilka möjligheter som finns för stöd och utbildning.

Sidan publicerades: 6 februari 2023