Ledarträff hos IFK Östersund med fokus på vikten av IdrottOnline

I veckan hade RF-SISU’s idrottskonsulenter Anja Korhonen och Wictor Fjellström ledarträff med IFK Östersund. Syftet var att diskutera vikten av folkbildning i föreningen samt hur detta ska rapporteras i det digitala verksamhetssystemet IdrottOnline.

Sidan uppdaterades: 20 januari 2023

IdrottOnline utgör basen för kommunikation och administration mellan medlem, idrottsförening, specialidrottsförbund och RF-SISU distrikten. Här samlas all information om idrottsrörelsens medlemmar och organisationer och det är enkelt att aktivera ett konto och göra denna rapportering själv i IdrottOnlineappen. I IdrottOnline kopplas medlemsregister, organisation, folkbildningsadministration och ansökningsförfaranden samman och skapar ett centralt och uppdaterat register över svensk idrott. Ett register som utgör basen för beslutsunderlag och påverkansarbete.

Under ledarträffen med IFK Östersund framkom det att det sker mycket folkbildning ute bland lagen i idrottsföreningen, men ledaren vet ofta inte varför, vad de kan och vad de ska rapportera in.

Varför det är viktigt att rapportera in all folkbildning som en idrottsförening gör till IdrottOnline, handlar om att det bidrar till föreningsutveckling. Det bidrar till en välfungerande och välmående förening som skapar förutsättningar för ett demokratiskt samhälle. Där medlemmars röster blir hörda och stärker mångfalden och engagemanget i föreningen.

Visste Ni att vi på RF-SISU J-H kan hjälpa din förening med föreningsutveckling? Tex med insatser som kostnader föreläsningar, experthjälp, pedagogiska hjälpmedel eller annat din förening är behov av.

I IdrottOnline kan de idrottsföreningar och förbund som är anslutna till Riksidrottsförbundet ansöka om ekonomiska stöd som fördelas av Riksidrottsförbundet (RF) och SISU Idrottsutbildarna, såsom LOK-stöd för barn- och ungdomsidrott, bidrag för folkbildning från SISU idrottsutbildarna samt andra ekonomiska bidrag.

Vill du veta mer om hur just din förening kan få hjälp med detta, tveka inte att höra av dig till RF-SISU Jämtland-Härjedalen och någon av våra idrottskonsulenter.

Sidan publicerades: 20 januari 2023