Samverkan med Specialidrottsförbund (SF)

Fördelarna av att vi på RF-SISU distriktet och Specialidrottsförbunden går hand i hand i vårt arbete med föreningarna är många: vi belyser samma frågeställningar, hjälps åt med att stötta den ideella kraften där det behövs och vi har möjligheten att komplettera varandra på bästa sätt med föreningens bästa i fokus.

Sidan uppdaterades: 17 januari 2023

Ett fint exempel på ett sådant samarbete är inom bordtennis – där ideella ledare tillsammans med idrottskonsulent från RF-SISU och föreningsutvecklare från SF tillsammans planerar för och arbetar med att utveckla den specifika idrotten i länet.

Ett annat fint exempel på detta är golfen, en samverkan vi även tidigare lyft som gott exempel. Vi har också många andra fina samarbeten och som distrikt har vi önskemål om att fördjupa och utveckla befintlig samverkan med de SF vi redan idag har en bra kontakt med, och utöver det också utveckla och starta djupare samarbete med de övriga SF som är aktiva i vårt distrikt. Vikten av att vi kompletterar varandra, tillsammans bär frågor och stöttar föreningar på bästa sätt är stor för att den ideella kraften ska kunna/orka fortsätta bedriva fin verksamhet i alla föreningar för alla åldrar.

Goda exempel:
Östersund-Frösö Ridklubb (ÖFRK)
ÖFRK jobbar vidare mot att bli kvalitetsmärkt ridskola
Östersund-Frösö Golfklubb

Är det någonting som ni vill göra i din förening eller i ditt lag? Kontakta någon av konsulenterna hos RF-SISU Jämtland-Härjedalen och boka en träff eller ta ett första snack och få information, vilka möjligheter som finns för stöd och utbildning.


Sidan publicerades: 17 januari 2023