Löftadalens DK isolerar sin träningshall för året runt-verksamhet

Löftadalens Dragkampsklubb i Frillesås har tagit ett stort steg framåt i sin strävan att utveckla sin verksamhet. Med hjälp av projektstöd från RF-SISU Halland har klubben nu möjlighet att isolera sin träningshall, vilket möjliggör aktiviteter året runt.

Sidan uppdaterades: 31 maj 2024

När träningshallen byggdes var det med tanken att klubben skulle kunna träna även under regniga dagar. Hallen har genom åren blivit allt viktigare för klubben, och nyligen avslutades ett projekt där det stampade jordgolvet täcktes med en slät yta för att förbättra miljön och göra det lämpligt för träningar med deltagare över 65 år.

Nu tar föreningen ännu ett steg genom att isolera hallen. Målet är att kunna bedriva verksamhet året runt, oavsett väder. Barn- och ungdomsverksamheten samt träningarna för deltagare över 65 år kommer kunna fortsätta även under årets kallare perioder. Tidigare har hallen fungerat bäst under vår och höst, men den har blivit extremt varm på sommaren och väldigt kall på vintern.

- Alternativet skulle vara att försöka få tider i befintliga idrottshallar, men dessa är redan fullbokade och svåra att få tillgång till, berättar Anders Andersson, föreningens ordförande.

Genom att isolera hallen kommer dragkampsklubben att kunna hålla träningar även under vintermånaderna och undvika de långa uppehållen som tidigare uppstod.

- Isoleringen kommer leda till att fler kommer kunna träna året runt. Idag är det endast seniorerna som nyttjar träningshallen. Detta gör att vi kan behålla medlemmar över vintern, vilket har varit ett problem tidigare, fortsätter Andes.

Den kommande elitserietävlingen den 3 augusti kommer att bli en viktig händelse för klubben och då hoppas de få visa upp sin nyisolerade träningshall.

Projektstöd Anläggning

Riksidrottsförbundet avsätter årligen medel till Projektstöd IF Anläggning med det huvudsakliga syftet att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar. Stödet kan sökas av idrottsföreningar anslutna till Riksidrottsförbundet och ansökan handläggs av RF-SISU Halland.

Följande stöd går att söka inom projektstöd anläggning:


Sidan publicerades: 31 maj 2024

KONTAKT

Hitta kontaktuppgifter till er idrottskonsulent.

Alla föreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med.

Här finns kontaktuppgifter till oss!