Fyllinge IBK tar nya grepp för ökat engagemang

I ett försök att öka engagemanget inom Fyllinge Innebandyklubb, anordnades en familjekväll som lockade stor uppslutning. Med över 75 deltagare blev kvällen en plattform för att dela tankar och idéer om föreningens framtida aktiviteter. Barnen fick genom Värdefullt diskutera attityd och beteenden, medan de vuxna pratade engagemang och gemenskap.

Sidan uppdaterades: 29 april 2024

Styrelsen i Fyllinge Innebandyklubb upplevde att engagemanget i föreningen var lågt och det har varit svårt att hitta ledare. För att råda bot på problemet och för att ta reda på vad föreningens medlemmar har för önskemål och tankar om föreningens framtid så bjöds det in till en familjekväll.

Föreningens ordförande Nina Johansson berättar:

- Vi har känt att vi varit lite ensamma i styrelsen. Det har varit svårt att få engagemang, och svårt att hitta ledare. Med familjekvällen hoppas vi få upp intresset för föreningen och få reda på vad medlemmarna vill. Ibland har det känt som om vi i styrelsen får gissa lite, förklarar hon.

Föreningen valde att lägga familjekvällen under ordinarie träningstid och bjuda på mat för att underlätta livspusslet med en förhoppning om att många skulle kunna komma. Det var en taktik som fungerade. Med sina drygt 100 medlemmar är Fyllinge IBK en liten förening, därför var det glädjande att det var över 75 personer som anmälde sig till familjekvällen. I Fyllingehallen fick barnen besök av idrottskonsulenterna Simon och Mikael som med konceptet Värdefullt pratade beteenden och attityder i lagen. Efter en samarbetsövning där barnen skulle ställa sig på ett led i åldersordning utan att prata, något som visade sig var lättare sagt än gjort, delades de in i mindre grupper. På frågan vad de har för attityder i laget kom det lite olika svar från grupperna, men över lag tycker spelarna att de har bra attityd gentemot varandra.

- Generellt sett har vi bra attityd. När vi spelar match kan den ibland vara lite sämre. Man kan se på kroppsspråket vad personen känner men vi försöker ändå att alltid peppa varandra, berättar en grupp.

- Ibland kan man säga något taskigt, men då brukar man inte mena det. Utan man blir frustrerad och då kommer det ut, fortsätter en annan.

Under tiden hade de vuxna samlats i Mariakyrkans lokaler alldeles intill. Där fick de en presentation av styrelsen som berättade mer om deras arbete. Därefter tog föreningens idrottskonsulent Åsa över för att prata engagemang. Efter en rad olika gruppdiskussioner kring borden presenterades en rad olika förslag på olika aktiviteter som kan genomföras i föreningen. Många förslag fokuserade på att göra saker tillsammans både vuxna och barn. Grillkvällar och matcher föräldrar mot barn för att nämna några.

Kvällen avslutades med en gemensam middag. Förhoppningsvis har kvällen bidragit till att väcka en del tankar hos både barn och vuxna.

- Vi är nöjda med kvällen och har fått många bra förslag. För oss i styrelsen är det väldigt skönt att höra vad medlemmarna vill göra. Vi har suttit och gissat lite innan, nu vet vi att vi är på rätt spår, avslutar Ida Berggard som är föreningens kassör.

Sidan publicerades: 29 april 2024

VÄRDEFULLT

Hitta kontaktuppgifter till er idrottskonsulent.

Värdefullt handlar om att belysa och samtala om frågor som rör beteenden och värdegrund i förening.

Folder om Värdefullt Pdf, 4 MB.