Anders, Anna och Mikael - nyanställda på RF-SISU Halland

Anders, Anna och Mikael - RF-SISU Hallands senaste tillskott

RF-SISU Halland välkomnar tre nya i teamet

RF-SISU Halland bygger ut teamet för att ytterligare kunna stötta idrottsrörelsen i Halland. Arbetsstyrkan utökas med två nya ungdomsidrottskonsulenter till Halmstad, och en idrottskonsulent till Varberg.

Sidan uppdaterades: 21 december 2023

I december fick vi på RF-SISU Halland inte mindre än tre nyanställda. En idrottskonsulent till kansliet i Varberg och två ungdomsidrottskonsulenter som kommer jobba med Värdefullt – RF-SISU Hallands koncept för värdegrundsarbete.

Ungdomsidrottskonsulenter till Halmstadkontoret

Först ut är Anna Johansson som bor med sin familj i Kinnared. Hennes erfarenheter från föreningsliv är stora, inte bara inom idrotten utan även från Friluftsfrämjandet. Anna har också varit engagerad i specialdistriksförbundet för sportskytte. Att arbeta hos RF-SISU Halland har länge funnits i tankarna, berättar Anna.

- Jag har som engagerad i föreningslivet kommit i kontakt med RF-SISU och har känt länge att det hade varit ett jobb för mig, så när annonsen kom sökte jag direkt.

Anna kommer senast från en anställning hos Skatteverket där hon jobbat med internutbildning på myndigheten. I det arbetet har hon bland annat skrivit både nya, och uppdaterat äldre, utbildningsmaterial. Hos RF-SISU Halland kommer hon bland annat arbeta med Värdefullt. Satsningen riktar sig till barn och unga och handlar om att belysa och samtala om frågor som rör beteende och värdegrund i föreningen. Hon kommer också att ha hand om rörelsesatsningen. Som uppvuxen och bosatt i Hylte kommun känner Anna väl till de förutsättningar som finns för att idrotta och bedriva föreningsverksamhet på landsbygden, något som kommer vara en stor tillgång i arbetet som konsulent. De kunskaper och erfarenheter hon fått genom åren kommer hon ha nytta av nu när hon pratar värdegrund med barn och ungdomar ute i föreningarna.

- Det här känns så roligt och inspirerande. Jag ser mest fram emot att få möta alla föreningar, säger Anna.

Den andra ungdomsidrottskonsulenten som även han kommer att utgå från Halmstadkontoret är Mikael Johansson. Mikael kommer senast från en roll som föreningsutvecklare i en fotbollsförening. Som många andra i en liknande roll kan han vittna om att som föreningsutvecklare och kanslist är man verkligen en ”allt- i-allo”.

- Som föreningsutvecklare har det ofta blivit snabba förändringar, till exempel om styrelsen beslutat något efter sitt senaste möte. Jag har fått lära mig att snabbt ställa om och att det mesta löser sig i slutändan, säger Mikael med ett skratt.

Det har varit mycket idrott för Mikael genom åren, idrottsgymnasium med innebandyinriktning och därefter fortsatta studier på det idrottsvetenskapliga programmet med inriktning psykologi på Halmstad Högskola. Dessutom har han haft ett flertal ledar- och tränaruppdrag i olika föreningar, och framgångsrikt startat upp och organiserat flick- och damfotboll i sina föreningar.

Det Mikael ser mest fram emot med arbetet:

- Att få komma ut och träffa alla olika föreningar och få hjälpa de med sitt utvecklingsarbete!

Förstärkning till Varberg

Från Västergötland och Borås kommer Anders Stenvall, nyförvärvet som ska jobba som idrottskonsulent till några av Varberg och Kungsbackas föreningar. Anders har under många år varit egen företagare som på fritiden engagerat sig ideellt i en rad olika fotbollsföreningar. Både som tränare och ledare, men även som ordförande under flera år. Han har också haft uppdrag för Västergötlands Fotbollförbund där han hållit i spelar- och tränarutbildningar. Anders har också hunnit jobba som verksamhetschef och utvecklingsansvarig i en fotbollsförening innan han började plugga organisation och ledarskap vid Linnéuniversitetet. Efter studierna blev det en tid som som lärare och mentor vid en skola.

- Jag har alltid jobbat med lärande på ett eller annat sätt, och har ett stort idrottshjärta som brinner för föreningslivet, oavsett vilken idrott det gäller, berättar Anders.

Anders som också haft utbildningsuppdrag åt våra kollegor på RF-SISU Västergötland där han utbildade nyanlända om föreningslivet och styrelsearbetet, har på nära håll sett vad idrotten betyder.

- Idrotten har en viktig samhällsfunktion, den ger människor en meningsfull fritid och är utmärkt för integrationen.

Anders har länge varit intresserad av att jobba hos RF-SISU.

- När jag såg tjänsten i Halland tänkte jag äntligen!

Vi hälsar Anna, Mikael och Anders varmt välkomna till RF-SISU Halland!

Sidan publicerades: 21 december 2023

KONTAKT

Hitta kontaktuppgifter till er idrottskonsulent.

Alla föreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med.

Här finns kontaktuppgifter till oss!