Verktyg för digitala möten

Sidan uppdaterades: 9 december 2022

Här finns tips på och instruktioner för olika verktyg som går att använda för att genomföra större och mindre möten och samtal digitalt.

Microsoft Teams

RF-SISU Gotland använder Microsoft Teams som digitalt mötesverktyg. Därför är det ett enkelt alternativ till ett fysiskt möte med din idrottskonsulent ett Teamsmöte. När du bokat in en tid för möte får du en länk till mötet via ett mail från idrottskonsulenten och kan då via länken ansluta till mötet genom din webbläsare (Obs! Fungerar endast i Google Crome och Microsoft Edge).
Om du har tillgång till Office365 kan du ansluta till Teamsmötet via din kalender eller Teams-applikationen.

Vill din förening själva använda Microsoft Teams som digitalt mötesverktyg finns en gratisversion med Teams basfunktioner. Gratisversionen ger möjlighet till både små och större digitala möten och erbjuder funktioner som video, skärmdelning och textbaserade konversationer i form av chattmeddelanden och inlägg i olika flöden.
Upp till 250 enheter kan delta samtidigt i mötet och det finns ingen begränsning för samtalets/mötets längd. I Teams kan föreningen också samarbeta kring filer i Microsofts onlineversion av Word, PowerPoint och Excel, och ha en gemensam fillagring.

Manualer och instruktioner

Här hittar du:

Hjälp att komma igång

Behöver du hjälp och stöd för att komma igång med digitala möten, kontakta din idrottskonsulent

Sidan publicerades: 7 november 2022