Ny ordförande valdes på årsstämman

På RF-SISU Gotlands årsstämma i mars valdes Jenny Wallin Sander till ny ordförande. Jenny har både en gedigen förenings- och idrottserfarenhet som kommer att vara en stor tillgång i arbetet för den gotländska idrotten.

Sidan uppdaterades: 5 april 2024

Jenny är till vardags HR-chef på Heidelberg Materials Cement Sverige AB. Hon har en kandidatexamen från Idrottshögskolan och en Master i Health Promotion från Uppsala Universitet samt ett långt och gediget engagemang inom idrotten. Bland annat har hon varit ordförande i Visby Klätterklubb, Visby Flygklubb, ordförande för Island Games 2017 organisationen och ledamot i SISU. Jenny har även sedan 2019 varit invald i International Island Games Association som ledamot i Executive Committee.

Så här säger Jenny om sin nya roll som styrelseordförande för RF-SISU Gotland:

-Styrelsens ledamöter ställde alla upp för omval och har en bred kompetens vilket gör att vi kan hålla en hög fart och röd tråd i vårt arbete. Det är en ära att få företräda våra 182 föreningar och arbeta för att de ska ha de bästa förutsättningarna för att möjliggöra för så många gotlänningar som möjligt att ha en rörelserik vardag.

Jenny har en stor tilltro till idrottens kraft att göra skillnad i allt från brottsförebyggande, folkhälsa, platsattraktion till den faktiska direkta upplevelsen av glädje när vi tränar, tävlar eller hejar på vårt favoritlag. Hon understryker också vikten av att idrotten har de ekonomiska resurser som krävs för att kunna vara den viktiga samhällskraft som vi är.

-Gotland ligger i framkant när det gäller föreningsliv, och det ska vi bygga vidare på. De ideella ledarna får själva energi och fantastiska erfarenheter tillbaka, men de lägger så otroligt mycket tid så samhället måste också göra det så enkelt som möjligt att vara ideell ledare. Att det finns ekonomiska resurser till föreningslivet är en avgörande faktor, och också det stöd som konsulenterna kan ge i att effektivt utveckla sin verksamhet och hitta rätt samarbetspartners.

Vi hälsar Jenny välkommen till oss och ser fram emot att tillsammans arbeta för att stödja och utveckla idrotten på Gotland.

Sidan publicerades: 5 april 2024