Vill din förening skapa rörelseglädje för fler?

Sidan uppdaterades: 19 september 2023

Då är Rörelsesatsning i skolan något för er! Med satsningen vill vi bygga broar mellan skolor och idrottsföreningar – där barnet är i centrum. Föreningen är viktig för att möta alla barn som vill fortsätta att utvecklas med rörelse.

Samverka med oss för att sätta fler barn i rörelse

Vid samverkan med oss inom ramen för Rörelsesatsning i skolan ingår en grundutbildning i Rörelseförståelse för föreningens ledare. Vi erbjuder er förening att dessutom få chans att gå utbildningen High Five – fem steg till en handlingsplan tillsammans med RF-SISU Gävleborg och Rädda Barnen för att utveckla er förenings värdegrunds- och inkluderingsarbete.

Är du idrottsledare eller har ett utvecklingsuppdrag i en idrottsförening som ligger i närheten av våra samverkande skolor, så kan du och din förening bidra! Ta kontakt med oss så tittar vi gemensamt på vilka möjligheter som finns att nå ut till skolornas elever med just er idrott.

Länk till förteckning över medverkande skolor i Gävleborg

Länk till Kontakta idrottskonsulent

Skolidrottsföreningen som en möjliggörare

Är ni en skolidrottsförening som tycker att Rörelsesatsning i skolan låter spännande och tänker att det kan vara något att starta på er skola? Då tycker vi att ni ska kontakta våra skolidrottskonsulenter som kan boka ett möte med er och berätta mer:

Skolor i Hälsingland:
Lars Nordh
Telefon 070-870 18 40
lars.nordh@rfsisu.se

Skolor i Gästrikland:
Ahmet Böluktas
Telefon 073-461 49 40
ahmet.boluktas@rfsisu.se

Har ni en egen idé ...

Idrottsföreningar kan söka projektmedel och starta riktade satsningar tillsammans med oss. Hör av er så pratar vi vidare!

... eller vill inspireras av andra?

Som inspiration bjuder vi här på några exempel från olika idrottsförbund som arbetar för rörelseglädje för alla. Via länkarna kan ni få mer tips om aktiviteter och material som kan passar att introducera på skolornas raster eller fritids:

Hand the ball

Hand the Ball Sverige engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar runt om i landet. Med den gröna bollen i centrum fokuserar vi på inkludering, kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat. Mer om värdegrund och pedagogiken bakom Hand the ball

ParaMe

ParaMe är en ny tjänst från Parasportförbundet som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras närområden. ParaMe ska också ge inspiration och vägledning till ett hälsosamt liv. Besök webbplatsen Para-Me.se

Skolboule

Boule är en perfekt skolaktivitet. Det är en inkluderande aktivitet där alla kan vara med oavsett individuella förutsättningar. Det är lätt att komma igång, här får du lära dig grunderna i boule och lära dig mer om tekniken.

Länk till fler inspirarande tips från olika idrotter

Sidan publicerades: 18 november 2022

Kontakt

Robin Westlin

Verksamhetsutvecklare

Utgår från lokalkontor: Gävle

Här kan du se en lista över de skolor som medverkar i Rörelsesatsningen i skolan i Gävleborg.

Här kan du ladda ned vår broschyr och läsa mer om Rörelsesatsningen i skolan.