Anmälan öppen till årets Mötesplats för idrott, folkhälsa och tillgänglighet

Dags igen! Efter den succéartade världspremiären 2022, då lag från Europa, USA och Kanada möttes i Gävle för
elinnebandyturneringen World Cup Volt Hockey upprepas konceptet även 2023. I samband med cupen bjuder
vi även detta år in företrädare för kommun, region, idrottsrörelse och andra samhällsaktörer till en konferens.

Sidan uppdaterades: 22 augusti 2023

Vi vill skapa världens mest angelägna mötesplats för parasport- och tillgänglighetsfrågor. Det gör vi genom att förlägga en samverkanskonferens i anslutning till världens största internationella elinnebandyturnering: World Cup Volt Hockey som arrangeras i Gävle.

Syftet med konferensen är att ge en aktuell lägesbild och fördjupad kunskap i frågor där individens möjligheter till idrott och rörelseglädje står i centrum. Vi skapar rum för samtal om hur Gävleborg kan samla kraft för en hållbar framtid och ge jämlika förutsättningar för en aktiv fritid för alla.

Varmt välkommen!

Plats: Gavlehovshallen, Gävle
Dag & tid: Torsdagen den 14 september kl 9.30–16.00

Bildcollage med föreläsarna Måns Lööf och Christian Hedberg.

Programmet 2023 bjuder på:

  • Folkbildaren och föredragshållaren Måns Lööf har mångårig erfarenhet av arbete med barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Tillsammans med RF-SISU Gävleborg har han skapat ett koncept för ledarskaps-/föreningsutveckling som ger bättre förutsättningar för alla – inte bara barn med NPF. Nu lanseras en helt ny utbildning för ledare: ”Inkluderande verksamhet med NPF-anpassning som modell”.

  • Inspiration för att sätta fler i rörelse – med Christan Hedberg, Faster Forward. "Jag vill spela hockey med mitt närmsta lag är 20 mil bort". När jag startade min hockeykarriär fanns det inget lag att spela i Hedemora jag vill göra en satsning mot Paralympic men var inte villig att rycka upp min familj och flytta för att göra denna satsning. Hur kan vi få saker att föra oss framåt i våra satsningar? Vem skapar förutsättningarna för att lyckas? En timme om möjlighet inkludering och inspiration.

  • Bildstödsverktyg för att underlätta en hälsoresa för alla – med Anders Isaksson och Anders Olsson, Hälsinglands Utbildningsförbund.

  • Berättelsen om hur projektet Elinnebandy är livet kom till och hur det ska sprida elinnebandyn över Sverige – med Emilia Ingeroth och Johanna Mårtensson, KF Heros.

Länk till konferensprogram med anmälningslänkPdf, 759 kB.Länk till ett dokument

Konferensen arrangeras av Parasport Gävleborg, Gävleborgs Innebandyförbund och RF-SISU Gävleborg i samband med World Cup Volt HockeyLänk till extern webbplats/Världens bästa mötesplats den 14–17 september 2023.
Sidan publicerades: 22 augusti 2023

Kontakt

Mattias Åhlund

Verksamhetschef

070-350 75 48

Utgår från lokalkontor: Söderhamn