Dansklubbar bjuder upp till samverkan

Fyra dansklubbar i Hälsingland har haft samverkan på önskelistan under en längre period, men pandemin kom emellan. Nu har de första stegen tagits för att ringa in områden där de kan stärka varandra.

Sidan uppdaterades: 31 januari 2023

Strax innan pandemin påbörjade de fyra hälsingeföreningarna Dansklubben Faxe, Nimbus Dansklubb, Dansklubben Glada Hudik och Delsbo Dansklubb ett försök till samarbete via gemensamma träffar. Alla hade de olika områden där de kände att de kunde bli starkare tillsammans och hjälpas åt för att utveckla verksamheterna mot framtiden.

Dessvärre rann initiativet ut i sanden när pandemin slog till. Dansen fick en rejäl utmaning när pandemin var ett faktum, men sedan en tid tillbaka har föreningarna åter igen plockat upp samverkanstanken.

Nu har de styrt upp gemensamma träffar där de diskuterar hur de kan hjälpa varandra med bland annat arrangemangsfrågor och utbildning. Ett viktigt inslag under träffarna är stärka varandra via erfarenhetsutbyte.

Stor styrka i samverkan

Från RF-SISU Gävleborg följer idrottskonsulent Per Svensson föreningarnas utveckling och finns tillgänglig för att erbjuda stöd på olika sätt.

– Det finns en stor styrka i att samverka på det sätt som dansföreningarna i Hälsingland nu gör, säger Per. Det intressanta är just att de samverkar i olika sammanhang – att de har hittat ett forum där de dels kan hitta gemensamma lösningar på olika frågeställningar och att de kan samverka runt kurser, utbildningar och andra aktiviteter. Det är bra för föreningarna och bra för danssporten i Hälsingland.

Nästa steg som föreningarna har kommit fram till är att de vill genomföra en styrelseutbildning via RF-SISU Gävleborg.

Vill din förening nätverka?

Vill er förening samverka med andra och skapa nätverk för erfarenhetsutbyte, gemensamma utbildningsinsatser eller annat? Hör av er till oss så bollar vi vilka möjligheter som finns att stärka just er förening.

Länk till Kontakta idrottskonsulent

Sidan publicerades: 31 januari 2023