Porträttbild av sportjournalist Lasse Granqvist

Idrotten berör: En förmiddag med Lasse Granqvist

Lasse Granqvist är en av Sveriges mest omtyckta sportjournalister. Han är numera referent och programledare på TV4/Cmore, har många år på Radiosporten i ryggsäcken och driver podcasten Sporthuset tillsammans med kollegor.

Sidan uppdaterades: 9 oktober 2023

Det är inte bara via media som Lasse har gjort en karriär i idrotten. Lasse var med och grundade det som senare blev AIK innebandy. Han har även varit ordförande i Stockholms innebandyförbund och medlem i Svenska innebandyförbundets styrelse under många år.

En förmiddag med Lasse Granqvist är ingen klassisk föreläsning, utan ni kommer få lyssna till ett samtal där han bland annat berör engagemang och ledarskap på olika nivåer, svensk idrottsrörelse och demokratin, återstarten efter pandemin och granskning av svensk elitidrott.

Utifrån Lasses erfarenheter får vi möjlighet att lyfta föreningsrelaterade frågor kring idrotten då, nu och framåt.

Välj Söderhamn eller Gävle och delta på uppföljande workshops/samtal

En förmiddag med Lasse Granqvist kan du delta i på två olika sätt:

 • Tillsammans med Lasse Granqvist fysiskt på plats på CFL i Söderhamn.
  (I Söderhamn kommer du som åhörare att kunna välja mellan olika workshops efter föredraget/samtalet. - deltar du på workshop bjuder vi även på lättare förtäring.)
  Ämnena du kan välja på här är:
 • "Bli medlem i en idrottsförening"- Har du ett driv och en längtan efter att engagera dig i något som ger både dig och andra glädje, gemenskap och sammanhang? I den här workshopen bollar vi olika idéer och konkreta förslag på hur ett engagemang i en idrottsförening kan se ut.
 • "Hur lockar vi unga att bli ledare i en förening"- Vad är det som gör att vissa idrotter/föreningar har lättare för att engagera unga ledare?
 • "Organisera er förening för framtiden"- Hur ser det ut i er förening? Är ni organiserade för dåtid, nutid eller framtid?
 • "Fler gör mindre" - Presentation av en process där vi ger er verktygen för att få "fler händer" verksamma i föreningen.

 • På plats på Teknikparken i Gävle där samtalet med Lasse Granqvist livestreamas digitalt och kan ses på bildskärm i lokalen.
  (I Gävle följs föredraget av ett gemensamt samtal i lokalen – kaffe med tilltugg serveras.)

Observera! Är du medlem i en idrottsförening har du förtur till detta evenemang om platsbrist skulle uppstå.

Välkommen!

Plats:

Söderhamn

Datum:

lördag 21 oktober 2023

Starttid:

Kl. 10.00

Sluttid:

Kl. 12.00

Anmälan:

Senast fredag 13 oktober 2023, kl. 23.59

Sidan publicerades: 26 juni 2023

Kontakt

Lars Persson

Idrottskonsulent

070-394 87 10

Utgår från lokalkontor: Söderhamn