Digitala möten i föreningen

Sidan uppdaterades: 8 december 2022

Som komplement till fysiska möten finns många digitala alternativ. I föreningen kan det vara smidigt att erbjuda vissa möten, utbildningar eller lärgrupper i digtal form för att öka tillgängligheten och bidra till att fler blir delaktiga i er verksamhet.

Det fysiska rummet ska inte begränsa möjligheten att delta i utbildningar eller i de goda samtal som förs inom idrotten. De digitala verktygen ger oss möjlighet att öka flexibiliteten kring hur vi möts och kan användas både för förberedelser, under själva lärandetillfället och för reflektion.

Verktyg och checklistor

Vi har samlat tips på digitala verktyg och vad du behöver tänka på – både som arrangör och som deltagare vid digitala möten. Vill du ha någon att bolla med kring digitala verktyg för samtal eller utbildning i er förening, välkommen att kontakta din idrottskonsulent.

Länk till Verktyg för digitala möten

Länk till Checklistor för digitala möten och livesändningar

Digitalt årsmöte?

Har ni tankar på att genomföra ert årsmöte digitalt? Det finns både för- och nackdelar, men med goda förberedelser har ni möjlighet att göra ert årsmöte mer tillgängligt med digitala verktyg. På Riksidrottsförbundets webbplats finns samlade tips, checklistor och förslag på digitala verktyg för digitala årsmöten.

Länk till Digitala årsmöten

Digitalt lärande i din förening

Kontakta oss på RF-SISU Gävleborg om du vill starta någon form av digitalt lärande i din förening. Vi kan hjälpa dig att planera lärandet för att få ett bra och hållbart resultat. Vi informerar dig även om hur du redovisar föreningens lärande digitalt i IdrottOnline – detta är viktigt eftersom redovisningen ligger till grund för det statliga stödet till idrottsrörelsen.

Länk till Kontakta idrottskonsulent

Sidan publicerades: 10 november 2022

Kontakt

Lars Nordh

Idrottskonsulent

070-870 18 40

Utgår från lokalkontor: Söderhamn

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med. Vi ger er kraft att utvecklas.