Triathlon

Sidan uppdaterades: 15 november 2022

Dala Sports Academy Elit triathlon är Sveriges främsta eftergymnasiala elitmiljö för triathleter. På Dala Sports Academy Elit har du möjlighet att kombinera din elitsatsning med högskolestudier, deltidsjobb eller satsa på idrotten heltid. Inomhusarenor i såväl simning, cykel och löpning säkerställer högkvalitativ träning året runt.

Triathleterna i träningsgruppen är en blandning av nationell elit eller strax under, men har stor utvecklingspotential och en tydlig målsättning att nå nationell/internationell elit. Gemensamt för alla aktiva i gruppen är att de har ett stort driv och en tydlig målbild som vi varje dag strävar mot att komma närmare. Vi har en bra träningskultur där vi lyfter varandra till att ta nästa steg.

Träningen planeras, genomförs och utvärderas i tät kontakt mellan tränaren och den aktiva. Engagemang, nyfikenhet, driv, noggrannhet, kunskap och erfarenhet genomlyser verksamheten och den dagliga träningen.

Simträningen sker i Lugnets 25m bassäng under vintern och 50m utebassäng under sommaren. Dessutom finns bra möjligheter att simma öppetvatten i flera olika sjöar.

Cykelträning i ett kuperat och fint landskap samt möjlighet att bedriva vinterns cykelträning i Sveriges enda velodrom.

Möjligheten för löpning är obegränsad med områden som t ex Lugnet och Stångtjärn, 400m löpbana under sommaren och 200m inomhus under vintern.

Exempel på framgångsrika triathleter som tillhör eller har tillhört miljön:

Ludwig Fleetwood, Marie Carlsson, Jenny Nilsson, Oskar Djärv, Per Wangel, Åsa Annerstedt, Jonas Djurback

Är du nyfiken på hur verksamheten fungerar

Välkommen att kontakta ansvarig tränare Magnus Janjons

Ansökan till Dala Sports Academy Elit

Sidan publicerades: 24 oktober 2022

Kontakt

Magnus Janjons

Elitidrottstränare triathlon

073-536 39 18
Förutsättningar för aktiva puff
Ansökan DSA Elit puff