Pristagarna till Stjärnfesten är utsedda

Under Stjärnfesten den 27/1 kommer det att delas ut priser i åtta olika kategorier. Läs om vilka som blev vinnarna i RF-SISU Blekinges kategorier.

Sidan uppdaterades: 12 januari 2023

Totalt kom det in 85 nomineringar i de olika kategorierna, en tydlig bekräftelse av hur stort och viktigt engagemanget i Blekinges idrottsföreningar är. Stort tack till alla som har nominerat!

Årets vinnare är:

Årets Engagemang

Kyrkhults Sportklubb
En idrottsförening är ett sätt att organisera ett engagemang. Vi vill ha en stark och levande idrottsrörelse som tar vara på just människors engagemang och inspirerar till delaktighet. För att fånga ett engagemang i tiden, kan det även betyda att anta nya former i sin verksamhet.

Kyrkhults SK är har visat prov på att fånga det engagemang som finns på orten. Detta genom att utveckla sin friidrottsklubb till att erbjuda ett gym, en OCR-bana alltså en hinderbana av högsta klass samt starta en sektion inom armbrytning. Detta har resulterat i både nya medlemmar och en mångsidigare användning av den klassiska idrottsplatsen Hörneborg. Kyrkhults SK har visat prov på allt det som kännetecknar en vinnare av priset för årets engagemang i Blekingeidrotten!

Årets Inkluderare

Ronneby Bågskytteförening
Alla, oberoende förutsättningar och bakgrund ska kunna känna sig välkommen i idrottsrörelsen. Föreningars verksamhet ska ge människor med olika förmåga möjlighet att vara med.

Ronneby Bågskytteförening lever verkligen upp till sitt motto ”bågskytte är för alla”. Medlemmarna sträcker sig från åldrarna 10 till över 90 år, alla med olika bakgrund och utmaningar. Särskilt har man satsat på ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, en satsning som gjort stor skillnad för många. Föreningen har även fortsatt arbetet med äldre målgrupper efter en genomförd Senior Sport School. Ronneby Bågskytteförening är årets inkluderare i Blekingsk idrott!

Årets Jämställdhetspris

Johanna Wilhelmsson, OK Orion
Vi vill ha en jämställd idrott. Idrottsrörelsen ser en jämställd verksamhet som en förutsättning för och ett tecken på en framgångsrik idrott. Möjligheterna att utöva och leda idrott ska vara lika för alla oavsett kön.

Genom hennes brinnande engagemang för jämställd idrott sprider hon kunskap och väcker tankar om sportslig jämställdhet hos människor inte bara i Blekinge utan världen över. Under 2022 har hon lanserat sin egen workshop inom jämställd idrott, med fokus på hur även mindre föreningar kan arbeta aktivt med jämställdhet i just deras verksamhet. Johanna Wilhelmsson är en förebild värd att uppmärksamma och stödja samt vinnare av årets jämställdhetspris i Blekinge!

Årets Ledarskap

Daniel Brodén, Karlskrona Tennisklubb
En stark svensk idrott måste ha ett starkt ledarskap. Såväl tränare, ledare och förtroendevalda måste känna till och leda enligt svensk idrotts värdegrund. Ledarskapet ska vara individanpassat och genomsyras av ett gott bemötande.

Daniel Brodén är en idrottsledare som med stor medmänsklighet och förmåga att entusiasmera under en lång tid och fortsatt under 2022 varit en garant för att tennisklubben i Karlskrona kan erbjuda en så bred och engagerande verksamhet som den gör. Som en central gestalt utan stora ord står Daniel där dag efter dag och visar prov på det starka ledarskap som svensk idrott behöver. Han är därför en synnerligen väl värd mottagare av priset för årets ledarskap inom idrotten i Blekinge!

Läs reportage om Daniel Brodén i Blekingesport

Årets Nytänk

Sölvesborgs Cykel- och Sportklubb
Idrottsrörelsen ska ge plats åt alla som vill idrotta, oavsett ambition. Det måste finnas möjligheter att utforma verksamhet så att så många som möjligt mår bra, har roligt och utvecklas under hela livet. Då behövs även nya former för idrottande. Och för nya former krävs nytänk och mod.

Sölvesborgs Sport- och Cykelklubb har visat prov på nytänk, mod och uthållighet i utvecklingen av två helt nya och unika cykelanläggningar, en pump track och en flowtrail. . De används både av föreningen, men är dessutom öppna för allmänheten utan kostnad. För detta arbete belönas klubben välförtjänt med priset för årets nytänk!


Övriga priser

Under Stjärnfesten kommer även BLT:s Komet, Sydöstrans guldmedalj och Region Blekinges idrottspris att delas ut.

BLT:s Komet

Axel Gladher, Karlskrona Simsällskap
Läs reportage om Axel Gladher i Blekingesport

Sydöstrans guldmedalj

IFK Karlskrona
Läs reportage om IFK Karlskrona i Blekingesport

Så här deltar du i Stjärnfesten

Stjärnfesten är den festliga finalen av Idrottsveckan i Blekinge 2023. Radioprofilen Christian Olsson leder oss igenom en talkshow med stjärngäster, prisutdelningar och goda föreningsexempel. Det populära coverbandet Poplabbet ramar in kvällen med underhållning från scenen.

Att delta i Stjärnfesten kostar 195:- per person och då ingår 3-rätters middag, bordsvatten, underhållning och överraskningar.

Läs mer om Stjärnfesten och hur du anmäler dig

Sidan publicerades: 11 januari 2023