RF-SISU Blekinge söker idrottskonsulent

Brinner du för föreningsliv och utvecklingsfrågor?
Är ditt drömyrke att stödja idrottsföreningar i sitt framtidsarbete?
Då tycker vi att du ska söka jobbet som idrottskonsulent hos oss!

Sidan uppdaterades: 17 december 2022

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Som idrottskonsulent arbetar du med att skapa förutsättningar för idrottsföreningar att utveckla sin verksamhet. Dina främsta arbetsuppgifter är uppsökande verksamhet i föreningar och stödja genom folkbildningens metoder och anpassade insatser utifrån medlemmarnas och föreningarnas behov och intresse. Det gör du bland annat genom att planera och starta bildnings- och utbildningsverksamhet i och tillsammans med föreningarna, exempelvis inom områden såsom föreningskunskap, organisations- och verksamhetsutveckling, värdegrund och att skapa trygga idrottsmiljöer. Du ansvarar för övergripande samordning av insatser, ekonomiuppföljning och träffar med olika teman.

I ditt dagliga arbete möter du såväl organisationsledare, till exempel styrelsen och funktionärer som tränare och instruktörer, men även de aktiva idrottsutövarna. Rollen som idrottskonsulent bygger på att skapa goda relationer och vara ett stöd i ett nätverk med idrottsföreningar samt för idrotten viktiga samarbetspartners.

Du kommer att ha ansvar ca 25-talet föreningar i varierande idrotter, varav några är ishockeyföreningar.

Din profil

Vi söker dig som vill inspirera föreningar att skapa delaktighet, inkludering och få nya perspektiv genom folkbildningens pedagogik - helt enkelt ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och ambitioner att vilja utveckla sig själva och föreningen.
Du trivs i mötet med människor i förening, att lyssna av behov och skapa engagemang. Vi ser att du har ett konsultativt arbetssätt och stort intresse för lärande processer. Du har förmåga att planera och genomföra arbetet självständigt och i samverkan med andra.

Vi värdesätter särskilt att du har erfarenhet av föreningsengagemang som ledare eller förtroendevald i idrottsförening. Vi tror att du har utbildning med inriktning idrotts-pedagogik eller organisationsutveckling på högskola/universitet, folkhögskola eller motsvarande.

Om tjänsten

Din arbetsmiljö växlar mellan klubbstugan, utbildningslokalen, idrottsplatsen och kontoret. Arbetsområdet är Blekinge med något av våra kontor i Karlskrona eller Karlshamn som utgångspunkt. Du behöver ha B-körkort och tillgång till egen bil. Tjänsten erbjuder ett varierande arbete med stor flexibilitet under eget ansvar. Kvälls- och helgarbetet är i perioder omfattande.

Du kommer att ingå i vårt team som består av ca 20 medarbetare. Vår kultur och värdegrund genomsyras av ett stort engagemang och stolthet för vårt uppdrag. Förutom att vi delar kunskap och erfarenheter med varandra, bidrar vi alla till glädje och trivsel i vår arbetsvardag.

Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning. Tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras in.

Ansökan

Låter detta som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan och motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst!

Länk till ansökan

Sista ansökningsdag är 2023-01-08. Urval och intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

På vår arbetsplats strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald och vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Kontakt

Verksamhetschef Carina Turesson, 0732-55 01 73, carina.turesson@rfsisu.se
Personalrepresentant Madelene Augustsson, 0708-66 01 62, madelene.augustsson@rfsisu.se

Om RF-SISU Blekinge

RF-SISU Blekinge är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled med främsta uppgift att stödja specialidrottsförbund/medlemsorganisationer regionalt och lokalt. Alla landets idrottsföreningar ska ha tillgång till ett likvärdigt och anpassat stöd oavsett idrott och geografisk hemvist.

Vår huvudsakliga uppgift kan sammanfattas i att företräda, leda och stödja samt att bilda och utbilda inom föreningsidrotten. Vi skapar förutsättningar för vårt distrikts idrotter att nå svensk idrotts gemensamma vision. Svensk idrott – världens bästa!

Sidan publicerades: 17 december 2022

Kontakt

Carina Turesson

Verksamhetschef

0732-550173

Kontakt

Madelene Augustsson

Idrottskonsulent

0708-660162