Clara och Ante är årets Fredinstipendiater

I samband med RF-SISU Blekinges distriktsstämma delades Fredins utbildningsstipendiumut till de unga ledarna Clara Krafft, Rödebygymnasterna och Ante Runfors, KFUM Ronneby/Kallinge Skateboardförening.

Sidan uppdaterades: 24 april 2024

Fredins utbildningsstipendium delas ut årligen till två unga blekingska ledare, som uppmuntran till fortsatt ledargärning inom idrotten.

Clara och Ante tilldelas 2000 kronor vardera som kan användas till ledarutbildning inom idrotten.

Clara Krafft, Rödebygymnasterna
Clara har gått från att vara hjälptränare till att ta steget upp och ta väldigt mycket huvudansvar på kort tid. Hon försöker alltid se alla barn och se till att alla får utvecklas i sin takt och får möjligheten att utvecklas i sin takt. Clara är alltid glad och sprider trygghet och bra energi runt sig, oavsett hur livet ser ut utanför gympan och ledarskapsrollen.

Ante Runfors, KFUM Ronneby/Kallinge Skateboardförening
Ante är en kille som brinner för sin förening och tar sin roll som ledare på allvar. Han är väldigt snäll och omtänksam. Ante bidrar alltid med en hjälpande hand och får föreningens medlemmar att längta till träningarna där han vill att alla ska få vara i centrum och känna sig sedd. Han brinner för hjälpa alla i hallen och skapar fin vänskap mellan alla deltagare där ålder och kön inte spelar någon roll.

Stötta Fredins utbildningsstipendium

Vill ditt SDF, din förening eller du ge ett bidrag till Fredins utbildningsstipendium? Bidraget insätts på RF-SISU:s BG 964–8221. Märk insättningen med "Fredins".

I år var första året som stipendierna delades ut efter Inge Fredins bortgång.

Till minne av Inge Fredin

Sidan publicerades: 24 april 2024