Föreläsning på BTH Idrottsakademi: Äta för att träna - träna för att äta

BTH idrottsakademi har i samverkan med RF-SISU Blekinge, bjudit in Emma Martner, leg dietist för en föreläsning om kostens betydelse för prestation. Välkomna på öppen föreläsning måndagen den 2 oktober!

Sidan uppdaterades: 12 september 2023

Föreläsningen vänder sig både till elitidrottare som vill få full kontroll med rätt bränsle för bästa prestation, och till motionärer som har en sund inställning till kostens betydelse för välmåendet.

Att skapa goda matvanor handlar om att göra det enkelt och anpassa utifrån egna mål och behov. Ett kostråd passar inte alla. Och det viktigaste av allt – kostråd gör ingen nytta förrän de landar på tallriken och vi får till det i praktiken. Föreläsningen belyser:
Vad har egentligen maten för betydelse för prestation? För elitidrottaren respektive motionären? Vad är skillnaden på att äta för att träna och äta för att må bra? Hur lyckas vi få till det i vardagen?

Om föreläsaren:

Emma Martner är leg dietist med bred erfarenhet av arbete med idrottsnutrition, goda matvanor samt förebyggande av, och behandling av, av livsstilssjukdomar. På ett pedagogiskt och inspirerande sätt guidar hon bland teoretiska fakta, kostråd och myter.

Tid och plats

Måndag 2 oktober, kl 19.00-20.30
Multisalen Blekinge Tekniska Högskola, Campus Karlskrona

Föreläsningen sänds även digitalt via Zoom: https://bth.zoom.us/j/9773326670

Ingen föranmälan krävs!

Välkommen!

Sidan publicerades: 7 september 2023