Bilda och driva en förening

Sidan uppdaterades: 16 maj 2024

För att bilda och sedan driva en förening krävs det kunskap inom en hel del områden. Vi på RF-SISU Blekinge erbjuder stöd genom utbildning och rådgivning i föreningsfrågor.

Så bildar ni en idrottsförening

Behöver du stöd och råd för att komma igång med föreningen kontaktar du oss på RF-SISU Blekinge. Vi kan hjälpa er att få en lyckad start. Vi utbildar er inom föreningslära och kan vara ett stöd i processen med att arbeta fram föreningens värdegrund och policy, de rättesnören som visar vad föreningen står för. Med en bra grund att stå på så har ni goda chanser att undvika problem längre fram.

Att bilda en förening (RF.se)

Driva en förening - vi finns här för er

För att driva en förening behöver du ha koll på föreningskunskap och områden som rör ekonomi, skatter, arbetsgivarfrågor och mycket annat.

Våra idrottskonsulenter finns som stöd om ni har frågor och vi erbjuder anpassade utbildningar för föreningsledare.

På Riksidrottsförbundets webbplats finns samlad information om det som är viktigt att känna till om hur man driver en förening.

Att driva en förening (RF.se)

Introduktionsutbildning för föreningsledare

Den webbaserade introduktionsutbildning är tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att driva förening inom idrotten och hur du kan skapa förutsättningar för idrottens gemensamma mål, men framförallt inspirera dig till ett spännande och viktigt uppdrag som organisationsledare.

Gå till introduktionsutbildning för föreningsledare

Kontakta våra idrottskonsulenter så kan vi berätta om vårt utbildningsutbud och hur vi kan anpassa insatser efter era behov.

Kontakta våra idrottskonsulenterSidan publicerades: 5 december 2022